21. joulukuuta 2012

Pikkujouluiset läksiäiset

Kulunut kuukausi ja edeltävä kuukausikin on ollut opiskeluiden täyttävää, joten olen viettänyt tarkkaan harkittua blogihiljaisuutta. Nyt joululoman alkaessa on sopiva aika yrittää palata takaisin bloggauksen maailmaan, vaikka bloggaustahtini ei aiemminkaan ole ollut mitenkään säännöllistä. :D

Joulukuun kunniaksi tämän ns. come back-postauksen aiheena on viime viikonloppuna olleet pikkujoulut, joita emännöimme kämppikseni kanssa. Samalla kertaa juhlistimme läksiäisimme ja tulevan puolen vuoden mittaisen harjoittelujakson alkamista (hieman etuajassa tosin :]). Tammikuussa opiskeluryhmänne hajoaa eri puolille Suomea harjoittelemaan oman alamme asiantuntijoiksi keskussairaaloiden laboratoriossa. Itse aloitan harjoittelurupeaman Itä-Suomen yliopistolla genetiikan laitoksella tutkimusryhmän osana (tosin vain parin viikon ajan). Loppuharjoitteluajaksi kerään kimpsuni sekä kampsuni ja suuntaan Lahteen loppuharjoitteluajaksi (ja kenties pitemmäksi ajaksikin). Viime viikonloppu olikin loistava ajankohta läksiäisten juhlistamiseen ennenkuin kaikki hajaantuvat eri paikkakunnille.

Varsinaiseen aiheeseen palatakseni vieraskatraamme koostui suurimmalta osin opiskelutovereistani. Piskuisessa kaksiossamme oli illan aikana 12 henkeä + eläinkatras, joten tunnelma oli varsin tiivis, äänekäs ja lämmin. :D Aika kului kuin siivillä lautapelejä pelatessa, herkkuja mutustaessa, juomia juodessa ja keskustelun syövereissä. Lautapeleistä kovassa suosiossa oli Alias ja palikkatornipeli Bandu. Loppuillasta porukka innostui myös laittamaan jalalla koreasti Wiin tanssimattoja ja tanssipelin avustuksella. :D








Kermaliköörijuustokakku.
Tarjoilut hoidettiin suurimmalta osin nyyttärimeiningillä. Illan emäntinä teimme kämppikseni kanssa kahta erilaista boolia sekä kermaliköörijuustokakkua (Resepti). Boolimme saivat kehuja, mutta vieraille näytti pikkujoulujen hengessä maistuvan paremmin punaviinillä terästytty glögi. Kuluneen viikon aikana olemmekin kämppiksen kanssa nauttineet joka ilta lasillisen jääkaappikylmää boolia. :D Opiskelukaverini toimivat eräänlaisena testiryhmänä kakun suhteen. Kakun menekki oli huikea, joten kämppis taitaa tehdä samalla reseptillä kakkua myös jouluksi ja töihin läksiäistarjoiluna.




Illan boolit vasemmalta oikealle: raparperi ja mustaherukka.

Vaikka olemme kämppiksen kanssa molemmat varsin epäsosiaalisia, järjestämme aina juhla-aiheen eteentullessa illanistujaisia. Useimmiten syynä juhlien järjestämiseen on se, että kämppis haluaa kokeilla jotain uutta leivonnais- tai kakkureseptiä ja tarvitsee testiryhmän. :D Itse rakastan juhlien suunnitteluvaihetta, en varsinaita juhlahetkeä. Juhlien teemavärin valinta, nimikorttien tekeminen ja juhlapöydän koristelua on parasta koko illanistujaisissa. Jokaisissa illanistujaisissa olemme tarjonneet erilaista boolia, jonka valitsimme lähinnä värin, emme maun perusteella. Tämänkertaisten juhlien teemavärinä oli jouluinen punainen, vihreä ja kultainen. Juhlapöytä koristeltiin kynttilöin, hyasintein ja vihrein köynnöksin. Tunnelmaa luomassa oli joulukuusi, jouluvaloja ja jouluverhot.







Kissat valloittivat tanssipelin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti