21. elokuuta 2012

Kulttuuriviikonloppu Helsingissä

Elokuun alkupuolella suuntasin erittäin hyvän ystäväni kanssa viettämään kulttuuriviikonloppua Helsinkiin. Alunperin tarkoituksena oli viipyä tällä kesän ainoaksi jääneellä lomamatkalla vain yksi päivä, mutta tarkempia suunnitelmia tehdessämme päätimmekin sitten viettää Helsingissä kaksi päivää. Helsinkiin suuntasimme kumpikin omista suunnistamme lauantaiaamuna ja Helsingistä lähdimme pois sunnuntai-iltapäivänä. Vietimme Helsingin mukavan ja sangen onnistuneen viikonlopun, jonka haluankin nyt jakaa kanssanne kuvien ja pienten tekstinpätkien muodossa.



Onneksemme löysimme Katajanokalta opiskelijabudjettiin sopivan hostellin (2:ltä hengeltä 48 €/yö). Jostain syystä huoneemme avain ei toiminut kunnolla, ja jouduimme uudelleenkoodaamaan avaimemme useampaan kertaan hostellin vastaanotossa. Siitä aiheutuvasta ylimääräisestä vaivasta huolimatta hostellikokemuksemme oli onnistunut. Hostelliasuminen eroaa normaalista hotellista halvempien hintojen lisäksi myös siten, että suihku-ja wc-tilat sijaitsevat huoneiden ulkopuolella käytävällä. Yhteiskäytössä olevissa tiloissa sijaitsi mm. pesutupa, keittiö ja oleskeluhuone, jossa oli mahdollista istua iltaa suuremmallakin porukalla. Hostellin tiloissa sijaitsi myös ravintola, jonka toimi iltaisin anniskeluravintolana ja päivisin ruokapaikkana. Ruuan tasosta en valitettavasti pysty sanomaan mitään, koska tyydyimme kaverini kanssa keskustan kahviloihin ja pikaruokapaikkoihin.


Suomenlinna.

Lauantaina suuntasimme heti Helsinkiin saavuttuamme kohti Kauppatoria ja Suomenlinnan lauttaa. Kaverilleni Suomenlinnassa käynti oli ensimmäinen, itse olen käynyt siellä kymmenen vuotta aikaisemmin partioleirin yhteydessä. Päätimme osallistua tunnin mittaiselle opastetulle tutustumiskierrokselle, joka olikin varsin mainio idea. Opas kertoi mielenkiintoisesti ja kattavasti linnan eri aikakausista ja vaiheista. Yksin saarta kiertäessä kulttuurikokemuksemme olisi jäänyt varsin vähäiseksi. Alunperin tarkoituksena oli käydä museoissakin, mutta emme sitten auringonpaisteen vuoksi malttaneet viettää sisätiloissa aikaa, vaan kierrellä saarta nauttien vihreydestä ja ainutlaatuisesta ilmapiiristä.


Vaikka tämä kesä onkin ollut varsin sateinen ja kylmä, meillä osui Helsingin vierailun ajaksi aurinkoinen ja lämmin sää. Onnistuin jopa polttamaan itseni ensimmäistä kertaa koko kesän aikana! Lauantaina tarkoituksena oli myös käydä keskustassa kiertelemässä kauppoja, mutta päätimmekin sitten spontaanisti lähteä elokuviin katsomaan Madagascar 3-elokuva, joka saikin meidät molemmat nauramaan mahamme pohjasta. :D



Onnistuneimpia otoksia Seurasaaresta.

Sunnuntaiaamupäivän vietimme kierrellen Seurasaaren kauniissa ulkoilmamuseossa ihastelemassa vanhoja rakennuksia. Ihan koko musseoaluetta emme jaksaneet kiertää, mutta luonnonkaunis saari kruunasi vihreydellään kulttuuripainoitteisen viikonloppumme.

Seurasaaren museokaupasta löytyi kotimatkalle mansikkakaramelleja ja mustikkamarmeladia. Ja löytyi sieltä ihanan makeita tikkunekkujakin, jotka tuovat mieleen mummolan.

Sunnuntaina ehdimme vielä matkustamaan paniikin vallassa metrolla Itäkeskukseen shoppailemaan, koska yksikään nainen ei voi viettää viikonloppua Helsingissä ilman ostoskeskuskierrosta. Tarkoituksena oli löytää farkut, sandaalit ja takki, mutta jostain syystä matkaan tarttui vain muutamaa numeroa liian isot sandaalit, muutama dvd ja tietokonepeli. Viikonloppu oli sangen onnistunut huolimatta muutamasta katastrofin poikasesta ja muutamasta rakosta huolimatta.



Postauksen kuvista:

Liitin tämän kertaiseen postaukseen onnistuneimpia otoksia viikonlopulta. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin liittämään kuvat postaukseen yhteyteen kollaaseina, ja toivoisinkin lukijoilta palautetta idean toimivuudesta. Seuraavalla kerralla harkitsen sitten jotain muuta vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti