24. elokuuta 2012

Lohturuokien parhaimmistoa: kaalilaatikko

Yksi maailman parhaista ns. lohturuuista on mielestäni ehdottomasti kaalilaatikko. Sen avulla saa katoamaan kaikki surut ja murheet pikavauhtia. Niinpä onkin varsin omituista, että huolimatta siitä, että kyseessä on suosikkiruokani, olen valmistanut kyseistä ruokalajia vain kaksi kertaa elämäni aikana (tänään oli toinen kerta). Normaalisti ostan kaalilaatikkoni kaupasta tai syön sitä kämppikseni kotona (hänen äitinsä tekemä kaalilaatikko vie kielen mennessään!). Tänään kuitenkin päätimme kämppikseni kanssa tarttua härkää sarvista ja valmistaa kaalilaatikon omin pikkukätösinemme alusta alkaen. Ja täytyy myöntää, että jälleen kerran itsetehty ruoka voitti maussa yksi-nolla kaupan laatikot. :D



Kaalilaatikko a la Jenni & Emma

1 1/2 dl puuroriisiä
1 kg keräkaalia
1 rkl öljyä
1 kpl sipulia
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl meiramia
(1 tl grillimaustetta)
1 rkl siirappia
4 dl lihalientä

Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi. Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla, meiramille ja grillimausteella. Siirrä lautasella odottamaan.

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla n. 5-10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt (talvikaali tarvitsee pitemmän haudutusajan). Mausta siirapilla.

Laita uunivuo'an pohjalle noin puolet kaalista. Kaalin päällä laitetaan sen jälkeen riisi ja jauheliha kerroksittain niin, että riisi on alimmaisena kaalikerroksen päällä. Jauhelihan päälle laitetaan loput kaalista.

Kaada lopuksi vuokaan lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti