26. maaliskuuta 2013

Kevätflunssan karkoituskeitto :]

Tämän pirteän tehokkaan nenänavauskeiton resepti on peräisin "Vegaanin uudesta keittokirjasta" ja on alkuperäiseltä nimeltään "Flunssapotilaan keitto".



1 l vettä
1 iso porkkana pilkottuna
1 iso sipuli pilkottuna
300 g parsakaalia pilkottuna
2 dl punaisia linssejä
1 1/2 tl suolaa
1 tlk tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna (tai jauhettuna)
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna (tai jauhettuna)
1 tuore chili (tai jauhettuna)
1/2 tl curryjauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua paprikaa (tai 1/2 paprika pieninä kuutioina)
(1/2 tl jauhettua juustokuminaa)
1 dl pakasteherneitä

Huuhdo linssit juoksevan veden alla. Keitä porkkanoita, sipulia, parsakaalia ja linssejä (paprikoita) kattilassa noin 10-15 min. (linssit puolikypsiä). Lisää joukkoon tomaattimurska, valkosipuli, inkivääri, herneet ja mausteet. Anna kypsyä vielä hetki.

Ota palanen hyvää leipää ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti