2. huhtikuuta 2013

Kas, kissa.

Kämppikseni löysi tänään kirjakaupasta  Ninni Aallon ja Tuuli Hypénin "Kas, kissa."-sarjakuvateoksen, joka pienen selailun jälkeen löysi tiensä myös omaan kirjahyllyyni. :] Teos on ilmestynyt tämän vuoden puolella ja löytyy ainakin suurimmista kirjakaupoista (tai kirjastoista).Albumin sisäkannen kuvitusta.

"Kas, kissa" on kovakantinen 80-sivuinen sarjakuvapläjäys, jota kuvataan takakansitekstissä näin:
Jokainen kissa on oma tarinansa ja kaikilla kissojen kanssa tekemisiin päässeillä tai joutuneilla on tarinoita kissoista. Ninni Aalto ja Tuuli Hypén ovat keränneet kissajuttuja omien ja tuttujen kokemusten pohjalta. 
Niistä on muokattu kokoelma sarjakuvia, joissa päivitellään kissanpäiviä urakalla. 
Kas, kissa on iloinen teos hassujen kissojen ja kissan hassuuttamien ihmisten yhteiselosta.

"Kas, kissa"-sarjakuva-albumi on syntynyt kahden piirtäjän yhteistyönä, koska maailmassa ei ole tarpeeksi sarjakuvia hassuista kissoista. Ninni Aalto on tunnettu Sähköjänis-blogista sekä samaa nimeä kantavasta sarjakuva-albumista. Tuuli Hypén piirtää citykettu Nannasta kertovaa sarjakuvaa. Suurin osa albumissa julkaistuista tarinoista pohjautuu ystäviltä ja tuttavilta kerättyihin tarinoihin sekä tekijöiden omiin kissakokemuksiin. Tarinoissa esiintyvien kissojen ja heidän nöyrimpien palvelijoidensa ulkonäkö perustuu valtaosin tekijöiden mielikuvitukseen, mutta joukossa on paljastavan kissajournalismin nimissä sensuroimattomiakin kasvoja.
(edellinen kappale kirjoitettu albumin esipuhetta myötäillen :])

Lopuksi vielä muutama maistiainen kyseisestä albumista, olkaapa hyvät! :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti