30. maaliskuuta 2015

Vamos a la playa! 1/4

Ehdin ylittää roimasti sen kuuluisan joulukakkuiän (eli neljännesvuosisadan) ennenkuin pääsin henkilökohtaisesti kokemaan niin monien hehkuttamien rantalomien hohdon... tai kenties hohdottomuuden. Jostain syystä en ole koskaan oikein edes haikaillut rantalomalle, koska jotenkin rannalle bikineissä hilluminen ei vastaa omaa käsitystäni rentouttavasta lomasta.

Edellisen vuoden kesälomaa oli näin vuoden alussa jäljellä vielä viikon verran ja, kun paras ystävä lupautui lähtemään matkaseuraksi, ajattelin unohtaa ennakkoluuloni rantalomia kohtaan hetkeksi ja suunnata etelän aurinkoon Suomen loskaa karkuun. :] Aloitimme lomareissun suunnittelun joulukuussa, kun molempien lomat olivat varmistuneet. Koska lomaa oli vain viikon verran, matkakohteeksi valikoitui Kanariansaaret. Loman lyhyyden vuoksi päädyimme myös varamaan lennot ja hotellit itse ns. pakettimatkan sijaan, koska varausvaiheessa emme löytäneet matkapäiviin sopivia pakettimatkatarjouksia mistään. Vertailimme internetin ja matkaoppaiden avulla eri saaria.  Yksi tärkeä kriteeri matkakohteen valinnassa oli se, että kohteessa oli oltava hyvä ranta sekä kunnon aallokko. Itseäni kiehtoi eniten Lanzaroten kuumaiseksi kuvattu maaperä, mutta koska sinne näytti menevän huonosti reittilentoja ja rannoilla oli aallonmurtajat, valitsimme matkakohteeksi Gran Canaria-saaren Playa del Inglesin. Kaverini oli lomaillut Playa del Inglesissa muutamaan otteeseen, joten alue oli hänelle jollakin tapaa tuttu. Edellisestä matkasta taisi tosin olla aikaa jo melkein 12 vuotta, joten oli ehtinyt muuttua sillä aikaa. :]


Kohti suurta tuntematonta...

Suuntasimme launtaina 7.3. kimpsuinemme kohti Helsinki-Vantaata. Lento lähti puoli yhdeksän maissa, joten tiedossa oli aikainen herätys, jotta ehdimme ajoissa lentoasemalle. Taksi tuli noutamaan meitä kotoa vähän vaille viisi aamulla ja linja-autoasemalta matka jatkui bussilla lentoasemalle. Olimme lentoasemalla hyvissä ajoin ennen lentoa, joten meille jäi hyvin aikaa virittäytyä lomatunnelmaan siiderilasin ääressä ja seurailla lentokentän hyörinää.




Lensimme kumpaankin suuntaan Finnairin sinivalkoisin siivin. Luulimme varanneemme liput reittilennolle, mutta koneessa selvisikin, että lento olikin Aurinkomatkojen kanssa yhteistyössä toteutettu lomalento. Tämän vuoksi aiheuttikin hieman epäselvyyksiä se, että kuuluiko lennolla tarjoiltu ruoka myös meille "pelkän lennon ostaneille" vai vain matkatoimiston kautta matkan varanneille. Meille kuitenkin vakuutettiin, että ilmainen lämmin ruoka tarjoillaan kaikille koneen matkustajille. Joten saimme siis nauttia omalla omatunnolla menomatkalla lihapullia ja muussia sekä paluumatkalla lihapataa. 

Gran Canarian lentokentältä on matkaa Playa del Inglesiin noin 30 km. Taksin sijaan päätimme taittaa tuon matkan paikallisbussilla. Globalin bussilinjat 90 ja 66 menevät lentokentältä Playa del Inglesin kautta Maspalomasiin. Bussimatka maksoi alle neljä euroa. Seurasimme matkan aikana kartan avulla matkan etenemistä. Tarkoituksena oli jäädä pois Yumbo-kauppakeskuksen kohdalla pois, mutta suomalaisina tallukoina emme osanneet jäädä oikeassa kohdassa pois, joten jouduimme kävelemään hieman suunniteltua pidemmän matkan hotellille seuraavalta pysäkiltä.

Sää Gran Canarialle saapuessa: pilvinen, mutta kuuma.

Hotelli: Apartamentos Fayna

Hotellia valitessa tärkeimpiä kriteereitä oli rannan läheisyys sekä hinta. Valitsemamme huoneistohotelli sijaitsi 400 m päässä Playa del Inglesin rannalta. Hotellissa oli ulkouima-allas ja aurinkoterassi. Huoneistossa oli oma parveke, oleskeluhuone, makuuhuone, kylpyhuone sekä keittiönurkkaus. Keittionurkkauksessa oli mikroaaltouuni, liesi ja ruokapöytä. Langaton netti oli käytettävissä lisämaksua vastaan. Hotellissa oli aamiaismahdollisuus ja vastaanotosta oli mahdollisuus varata retkiä sekä vuokrata autoja tai polkupyöriä. 

Näkymä huoneiston parveekkelta.

Hotellin julkisivu.


Pääsisäänkäynti ja aurinkoterassi.

Reception-alue.
 Hotellille oli helppo löytää. Vastaanotto oli avoinna vain osan päivästä, joten saapumisajankohta oli sovitettava aukioloaikojen mukaan. Hotellialue oli rajattu aidoilla ja portit avautuivat vain kulkukorteilla. Vastaanotossa ollut henkilökunta oli ystävällistä. Huone siivottiin noin joka toinen päivä. Hotellin yleisilme oli siisti ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Viikko kahden hengen huoneessa maksoi hieman yli 400 euroa.

Let's eat...

Kahtena ensimmäisenä päivänä ei tehnyt mieli syödä mitään raskasta ruokaa, joten turvauduimme paikallisen "hipermarketin" antimiin ja söimme huoneessa jogurttia ja sämpylää. Kaikkina muina iltoina kävimmekin sitten kyllä ulkona syömässä. Kaupassa oli hyvä valikoima ja tarjolla oli aina tuoretta leipää, jota tulikin syötyä päivittäin. Huoneessamme oli kahvikeitin, mutta emme onnistuneet keittämään sillä juomakelpoista kahvia. Tiedä sitten oliko syynä keitin, vesi vai kahvinporot, mutta ensimmäistä kertaa piti kaataa kahvi juomatta pois. :]

Toro II
Kauppakeskus Yumbon neljännessä kerroksessa. Suomenkielinen ruokalista, henkilökunta puhui muutaman sanan suomea. Pöytiä sekä ulkona että sisällä.

Grillatuja pieniä mustekaloja sekä kuorrutettuja mustekalarenkaita.

 El Chuleton
Kauppakeskus Kasbah Centerissä. Suomenkielinen ruokalista. Tarjoilijat puhuivat muutaman sanan suomea, ja muutama jopa keskusteli ruotsalaisten asiakkaiden kanssa ruotsiksi.

Grillattu sisäfilepihvi.


Tropicana
Kauppakeskus Yumbon keskitasossa. Suomenkielinen ruokalista. Valitsimme ruuaksi vuolukivellä grillattua valkoista saha-ahventa. Tarjoilija valmisti annoksen pöydän ääressä ja mm. simpukat irroitettiin kuoristaan vain hetkeä ennen paistoa. Kalan lisukkeena tarjottiin uuniperunaa ja salaattia. Hintaa aterialle tuli noin 40 euroa (juomineen).

Kiinalainen
Kauppakeskus Yumbon alakerrassa. Suomenkielinen ruokalista. Tilata voi joko listalta tai syödä buffetista. Kahden hengen "pakettitarjous" eli kolme ruokalajia maksoi noin 20 euroa.


Hapanimeläkanaa, chop suey härkää ja paistettua riisiä kananmunalla.
Gaucho
Pihviravintola, lähellä Metro ostoskeskusta ja Apartamentos Kokaa. Ei suomenkielistä ruokalistaa, hallittava englanninkielinen ruokasanasto. Tarjoilijat puhuivat erinomaista englantia. Poistuessamme ravintolan sisäänheittäjä kysyi maistuiko ruoka ja toivotteli mukavaa lomaa. Ravintolan tunnelma oli upea, lämmin ja viihtyisä. 




Ostoksia...

Kauppakeskus Yumbossa tuli pyörittyä enemmän tai vähemmän, koska se sijaitsi lähes kivenheiton päässä hotellista. Yumbo on siis ulkoilmassa oleva ostoskeskus, joka muuttuu iltaisin yökerhoksi (etenkin sateenkaariväen suosiossa). Pikkubasaareja, joissa myydään kaikennäköisiä vaatteista ja vitkuttimia rantavaatteista piraattituotteisiin, kosmetiikkaliikkeitä, ravintoloita, yökerhoja ja minigolfrata. Monet myyjät olivat aggressiivisia, ja keskuksessa pyöriminen olikin raskasta, kun joka puljusta kiskotaan hihasta.

Kiertelimme ostoskeskuksen alueella useampana eri päivänä ja useimpien puotien tarjonta näytti olevan varsin samansorttinen. Itselle tarttui mukaan lähinnä mekkoja ja shortseja sekä tuliaisia sukulaisille.


Kiertelimme myös muutamassa muussa lähistöllä olevassa kauppakeskuksessa (Metro, Plaza ja Kasbah Centre), mutta ne olivat yllättävän hiljaisia, kuten voitte altaolevista kuvista myös todeta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti