14. lokakuuta 2012

Oma koti kullan kallis

Vuokra-asuntomme laitettiin myyntiin kuluneen kuukauden aikana ja asuntonäyttöjen vuoksi asuntomme on kerrankin kuvauskelpoisessa kunnossa, joten ajattelin tarjota teille kiertokäynnin pienessä ja kompaktissa kaksiossamme (postauksen kuvat kämppiksen ottamia). 

Asunto on pinta-alaltaan 48,5 neliötä ja sijaitsee vuonna 1954 rakennetussa kivitalossa keskustan läheisyydessä. Asunto on viidennessä kerrokseksessa. Asunnon pääasiallinen sisustusväri on vihreän eri sävyt, vaikka varsinaisesti asuntoa ei olekaan sisustettu, vaan opiskelijatyyliin haalittu kirppareilta eripari huonekaluja. Asunnossa on vähän kaappitilaa, joten tästä syytä suurimmalle osalle tavaroista on keksittävä omituisia säilytyspaikkoja.




Eteinen ja wc:






Makuuhuone/allekirjoittaneen huone:

Lähes kaikki asunnon kaapeista on makuuhuoneen puolella, ja huoneeni toimiikin eräänlaisena varastona. Omille tavaroilleni/vaatteilleni on varattu kirjahyllyn vieressä oleva kaapisto. Loput kaapit toimivat siivouskomerona sekä romu- ja cosplayvarastona. Huoneen pitkulainen muoto aiheutti hieman ongelmia kalustejärjestystä suunnitellessa, mutta pitkällisen mittailun ja piirtelyn jälkeen toimiva järjestys löytyi. Ikkunan, seinän ja sängyn väliin jäävän tilaan oli hankala löytää sopivaa työpöytää, mutta onneksi pienen metsästyksen jälkeen löytyi sopiva pöytä. :D Huoneen ikkunasta (kuten kaikista muistakin ikkunoista) aukeaa näkymä Savonia-ammattikorkeakoulun kampusalueelle.  







Keittokomero:

Asuntoa etsiessämme yhtenä vaatimuksena oli sellainen pohjaratkaisu, että molempien huoneesta pääsee keittiöön/keittokomeroon. Päivärytmimme ovat sen verran erilaiset, että toisen huoneen läpi kulkeminen keittokomeroon saisi aina jommankumman hermot kiristymään. Haittapuolena keittiössämme on laskutilan puuttuminen lähes kokonaan. Ainoa keittiössä oleva pöytätila hupenee kodinkoneiden alle.






Olohuone/kämppiksen huone:

Kämppiksen huone toimii ns. monitoimitilana. Huoneita jakaessamme päätimme yhteistuumin, että isompi huone on kämppiksen, koska hänellä on koira, isompi telkkari ja kotiteatteri. :D Kämppiksen huone toimii keittiön jatkeena, leffateatterina, illanistumispaikkana, kissojen leikkipaikkana ja tietenkin makuuhuoneena. Varsinaista ruokapöytää meille ei ole, vaan kämppiksen huoneessa on miun vanha jättikokoinen työpöytäni. Työpöyta toimii ruoka-, piirrustus- ja ompelupöytänä... milloin minäkin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti