6. lokakuuta 2012

Rosoisemmat kasvispihvit

Vaikka viimeisimmät postaukseni ovat lähes kaikki liittyneet ruokaan, haluan kuitenkin jakaa kanssanne myös tämän kasvispihvireseptin. Allaolevan reseptin idea on siinä, että pihveissä käytetään juuresraasteen sijasta juureskuutioita, jotka pihvejä syödessä tuovat oman säväyksensä ruokakokemukseen sattumien muodossa. Suussasulavat porkkananpalat ja perunakuutiot nostavat tämän ruokalajin uusiin ulottuvuuksiin.

Kasvispihvit ovat aina aikaavievä ruoka valmistaa, joten yleensä teemme kerralla suuremman määrän pihvejä ja laitamme niitä pakkaseen talteen. Tästä syystä myös reseptin ainemäärät ovat luokkaa suunnaton. :D



Rosoisemmat kasvispihvit (pihvejä tulee n. 20-30 kpl)

4 keskikokoista porkkanaa
6 keskikokoista perunaa
3 sipulia
2 ½ dl maitoa
6 rkl korppujauhoja
6 kananmunaa
6 rkl vehnäjauhoja
(oman maun mukaan) suolaa, valkopippuria, grillimaustetta, yrttimaustetta

Kuori juurekset ja keitä niitä kokonaisina maustamattomassa vedessä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Pilko jäähtyneet juurekset pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. 

Laita korppujauho maidon sekaan turpoamaan.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää mausteita oman makusi mukaan. Paista pannulla öljyä käyttäen halutun kokoisia pihvejä muutaman minuutin ajan. Taikinaa on helpointa annostella pannulle kauhalla. 


Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
1 suolakurkku
sinappia
tuoretta tillisilppua
ripaus sokeria ja suolaa
sitruuna- ja mustapippuria

Pilko suolakurkku pieniksi kuutioiksi ja kuivaa siitä enimmät nesteet pois talouspaperin avulla. Sekoita kermaviili ja suolakurkkukuutiot keskenään.

Lisää joukkoon vähitellen pienissä erissä loput aineet välillä maistellen (oman maun mukaan).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti