28. syyskuuta 2012

Syksyinen omenapiirakka

Syksyisin torit täyttyvät eri omenalajikkeista. Joten päätinkin tällä kertaa pyhittää tämän postauksen omenapiirakalle. Alla oleva resepti on helppotöinen (kaikki vain sekaisin!) ja onnistuu jopa leivontataidottomalta (lue: allekirjoittanut) ongelmitta. Omenapiirakkaa teemme yleensä ympäri vuoden, mutta syksyisen tunnelman tähän piirakkaan tuo keittiössä leijaileva kanelintuoksu.

Syksyinen omenapiirakka


Pohja:

4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa
300 g sulatettua margariinia

Päälle:

omenalohkoja/-paloja
1-2 rkl kanelia
0,5-1 dl sokeria

Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa käsivispilällä (ei tarvitse olla kuohkeaa, riittää että ovat sekaisin). Sekoita loput kuivista aineista pieneen määrään vehnäjauhoja.


Lisää hyvin sekoittaen muna-sokeri-seokseen jauhoja, maitoa ja margariinia vuorotellen pienissä erissä.


Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle omenalohkoja/-paloja, jotka on maustettu kanelilla ja sokerilla (oman maun mukaan).


Paista piirakkaa n. 200 asteessa puolisen tuntia.



Omenalohkoista tehty piirakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti