21. syyskuuta 2012

Viikinkiperjantai Valhallassa

Kuluneen vuoden aikana onnistuimme kämppiksen kanssa kerämään varsin mukavan pesämunan "herkuttelutilille" keskittämällä kaikki bonukset kahden etukortin voimin samalle tilille. Yleensä rahoitamme "herkuttelutililtä" kahvilakäyntimme, mutta vietettyämme kesän eri paikkakunnilla (vähensi yhteisiä kahvilareissuja aikalailla) tilille kertyi sen verran suuri summa kahisevaa, että päätimme käydä syksyn aikana kerrankin kunnollisessa ravintolassa syömässä ainaisten pikaruokailoiden sijasta.

Alunperin suunnitelmissa oli käydä syömässä Puijon torniravintolassa ja nauttia samalla henkeäsalpaavista maisemista, mutta sään näyttäessä sateiselta päätimmekin toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme ja suunnata ruokailemaan viikinkien tyylillä Haraldiin. :D




Viikinkiravintola Haraldissa meitä kiinnosti eniten juuri viikinkiteema ja mielenkiintoisista ainesosista koottu menuu. Ruokalista tosin on hieman hintavanpuoleinen opiskelijabudjetille, joten olemme lähinnä odotelleet rahatilanteen sallivan vierailun tässä ravintolassa. Viikinkiteema oli toteutettu hyvällä maulla ja ravintola olikin sisätiloiltaan hyvin viihtyisä. Ruokalista oli täynnä herkullisia makuyhdistelmiä ja olikin varsin hankalaa yrittää päättää mitä haluaa sillä kerralla syödä. Lopulta valitsin alkuruuaksi "Päällikön tyttären viheriäisen salaatin", pääruuaksi "Kaskenpolttajan häränpihvin", jälkiruuaksi "Haraldin tervaisen" ja palanpainikkeeksi "Viikingin voimaoluen". Annoksien sisältöä en ala tässä kuvailemaan, lisätietoa saa halutessaan: Viikinkiravintola Harald - A la carte.


Ruoka oli suussa sulavaa ja herkullista. Ikäväkseni huomasin, että opiskelijabudjetilla elävän vatsa ei veny riittävästi hyvän ruokalautasen äärellä ja en jaksanut ihan koko härkäpihviäni syödä loppuun asti. Onneksi jälkiruoka syödään aina toiseen vatsaan ja ruokailun kruunasi kulhollinen tervajäätelöä.

Postauksen kuvituksena on muutama ravintolassa napsittu valokuva.


Onnellinen hän joka makuhermojaan hellii, onnellinen hän joka toista kestii. Haraldissa nämä onnelliset kohtaa, pidot ainutkertaisiin elämyksiin johtaa.

Purjehtikaa herkkujen maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti