22. syyskuuta 2012

Lauantai - viikon kohokohta

Tällä hetkellä lauantai on mielestäni koko viikon paras päivä, jota jaksaa odottaa koko viikon ja jonka avulla jaksaa painaa eteenpäin taas seuraavan viikon ajan. Lauantaisin kokkaamme usein kämppiksen kanssa yhteistyössä jotain hyvää ruokaa (tänään perunamuussia, kalapuikkoja ja kermaviilikastiketta!) tai teemme illaksi jotain herkullista jälkiruokaa. Arkena olemme yleensä molemmat sen verran kiireisiä ja väsyneitä, että emme jaksa panostaa ruokapuoleen ja sorrumme usein einesten ja kaurapuuron nauttimiseen pahimman nälän karkoittamiseksi.

Lauantaipäivässä parasta on myös tunnin mittainen saunavuoro. Taloyhtiössämme suurin osa asukkaista haluaa ilmeisesti saunoa aikaisin, koska olemme lauantaisin viimeisiä saunojia (klo 19.30-20.30). Tuo ajankohta on meillä juuri sopiva, koska saunan jälkeen on vielä aikaa katsoa elokuvia, pelailla pelejä tai vaikka lähteä viihteelle, jos siltä tuntuu. Saunavuorosta puolet on löylyaikaa ja loppupuolikas on ns. suihkuaikaa. Kumpikin rakastamme saunomista, mutta emme pysty kovinkaan kauaa kuumassa löylyssä istumaan, joten useimmiten olemme jo 20 min saaneet saunomisesta tarpeeksemme ja siirtyneet suihkuhuoneen puolelle. Vaikka olemme molemmat naisihmisiä, emme osaa suihkussakaan viettää ikuisuutta ja olemme asunnolla takaisin yleensä jo puolta tuntia ennen saunavuoron loppumista. Asuntomme kylppäri on sen verran pieni ja lämmin, ettei siellä halua suorittaa mitään aikaavieviä kaunistautumisoperaatioita (ihan niinkuin niistä mitään apua edes olisi!), joten usein osa saunavuorosta tulee käytettyä ihon kuorimiseen ja muihin naisten puuhailuihin.




Kotona asuessani jokaviikkoinen saunailta kuului aina osaksi lauantai-iltaa. Silloin ajattelin, etten voisi koskaan kuvitellakaan pystyä asumaan jossakin ilman mahdollisuutta saunailtoihin. Opiskeluaikani sitä kuitenkaan ei koskaan saanut aikaiseksi varattua saunavuoroa ja ns. lenkkisaunat eivät sopineet omaan aikatauluun, joten saunominen jäi satunnaisiin saunomiskertoihin kotona tai kavereilla käydessä. Vähitellen tottui siihen, ettei pääse viikoittain rentoutumaan saunaan ja alkoi kehitellä muita rentoutumiskeinoja.

Muutettuani asumaan samaan asuntoon nykyisen kämppikseni kanssa päätimme varata saunavuoron, koska kämppikselleni saunominen on aina kuulunut osaksi viikkoarutiinia ja hänestä on tärkeää päästä pitkän työviikon jälkeen rentoutumaan saunan lämpöön. Saunavuoron aikana nautimme yleensä lämpimissä löylyissä istuen tölkilliset jääkylmää siideriä tai lonkeroa. Saunan jälkeen sitten vietämme herkutteluillan joko leffan, animen tai lautapelien parissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti