16. syyskuuta 2012

Syyspäivä Puijolla ja koiran kuljetuskärryn koeajoa

Aurinko helli tänään Kuopiota ja lämpötilakin pysytteli +15 asteen yläpuolelle, joten päätimme kämppiksen kanssa suunnata Puijolle valokuvailemaan ja nauttimaan syysauringosta. Asunnoltamme ei Puijolle ole kovinkaan pitkä matka, mutta ajatuksena oli lähteä liikenteeseen polkupyörällä ja jättää pyörät jonnekin hiihtokeskuksen tienoille... ja kiivetä "metsäreittiä" Puijon tornin juurelle.

Ajattelimme polkupyörän vieressä juoksemisen ja metsässä kiipeilyn olevan liian rankkaa koiralle, joten päätimme ottaa mukaan vartavasten koirien kuljettamiseen suunnitellun polkupyörään kiinnitettävän kuljetuskärryn. Kuljetuskärry muistuttaa suuresti lasten vastaavaa, mutta siitä puuttuu sisältä istuin. Sisäpehmuste on irrottavissa ja sisällä on kiinnityslenkki, johon koiran saa kiinni ajon ajaksi. Oman kärrymme tilasimme jo vuosi sitten Saksasta pitempiä pyörälenkkejä varten, koska suomenlapinkoira ei jaksa kovinkaan pitkiä matkoja juosta pyörän vieressä. 





Kuljetuskärryä olemme tosin kuluneen vuoden aikana käyttäneet kaikkeen muuhun paitsi koiran kuljettamiseen. Se toimii kuljetuskoppana kissoille eläinlääkärireissuilla (kissat muovisessa kuljetuskopassa) ja "kauppakassina" automarkettireissuilla. Tänään koira oli kärryn kyydissä ensimmäistä kertaa ja taisi vähän pelottaa kyydissä istuminen, koska yritti kuopia ulos kärrystä kimeästi haukkuen. Annoimmekin hänen sitten juosta menomatkan pyörän vieressä. Paluumatkalla metsäreissu oli tainnut vaatia veronsa ja koira meni kärryyn mielellään istuen nätisti ja hiljaa koko matkan.


Puijolle tosiaan kiipesimme ja laskeuduimme "metsäreittiä" (suorinta tietä ylös ja suorinta tietä alas teitä käyttämättä). Puijon tornissa emme tällä kertaa käyneet, kun emme viitsineet jättää koiraa yksin ulos odottamaan. Sen sijaan keskityimme kuvailemaan mäkitornien tasolta avautuvaa maisemaa (ja jostain syystä itse innostuin lähinnä kuvailemaan mäkitornien rakenteita).












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti