31. elokuuta 2014

Lontoo; päivä 2

Hyde Park

Toisena päivänä suuntasin Hyde Parkiin aamukahville. Jo varhaisena aamuna liikkeellä oli paljon lenkkeilijöitä. Puistoalueen alkupäässä sijaitsevassa kahvilassa oli loistava palvelu ja parasta ikinä saamaani cappuccinoa. Hyde Parkista jäi mieleeni erityisesti puistoalueella elävät lukuisat linnut.

Aamikahvia Hyde Parkin rauhasta nauttien.






Päivänokosilla keskellä tietä yhden pitäessä vahtia...







Puiston pohjoisosassa sijaitsi kaunis "Italiaisen puutarhan" nimellä tunnettu alue, jossa oli suihkulähteitä ja muistolausepenkkejä. 







Never tired of London












Isis-patsas
Prinsessa Dianan muistolähde





Albert Memorial







British Museum

Kävelyretken lopuksi suuntasin kohti British Museumia. Museossa oli nähtävänä lukuisia upeita näyttelyitä, joista oli jopa vaikeaa valita mihin haluaa tutustua. Päädyin lopulta kiertämään Aasian ja Euroopan alueen näytteissä sekä kuuluisassa kellonäyttelyssä. Yksi päivä ei riitä koko museum läpi käymiseen, mutta se tuskin onkaan kenenkään tarkoituksena. Näytteilyihin on parasta tutustua rauhassa ajan kanssa ja keskittyä siihen, mitä esineistä kerrotaan. 




















Museokäynnin jälkeen suuntasin hetkeksi hotellille lepäämään ja valmistautumaan teatterinäytökseen. Kävin katsomassa "Oopperan kummitus"-musikaalin Her Majesty's Theatherissä. Näytös oli upea ja lauluesitykset saivat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Paikkani sijaitsi parvella, joten joutuin istumaan koko esityksen ajan selkä hyvin suorana tai nojattava edessä istuvan penkin puolelle, jotta näin koko näyttämön. Edessä istuneet saksalaiset nuoret miehet eivät kyllä ainakaan laittaneet nojailuani pahakseen, vaan virittelivät jopa keskustelua väliajalla. :]

Piccadilly Cicuksen alueella sijaitsee monta teatteria, joten esitysten päättyessä alueella sijaitseva metroasemat tukkeutuvat. Jokainen halusi kulkea portista ensimmäisenä, joten paikoitellen esiintyi tönimistä ja varpaille tallomista, mutta jokainen halukas pääsi lopulta vammoitta lauturialueelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti