31. elokuuta 2014

Lontoon matka 18.-23.8.2014

Suuntasin 18.8. ensimmäistä kertaa elämässäni yksin ulkomaan matkalle. Matkakohteeksi valitsin Lontoo, koska se on ollut kauan yksi suosikkikaupungeistani... ja koska siellä puhutaan englantia, ajattelin kultturishokin olevan pienempi kuin esimerkiksi Pariisissa. 

Lentoliput ja hotellin varasin jo toukokuussa ja aloitin muutenkin tekemään matkavalmisteluja. Vietin monta monituista tuntia matkaoppaiden ääressä tai tietokoneen ääressä tutkimassa matkavinkkejä. En kuitenkaan halunnut laatia mitään minuuttiaikataulua matkalle, vaan halusin mielummin liikkua siellä vallitsevan sään ja mielialan mukaan. Tilasin etukäteen ennen matkan alkua Suomeen Oyster-matkakortin, joka oikeutti matkustamaan metrossa, junassa ja bussissa. Matkan aikana käytin kuitenkin ainoastaan metroa, mutta matkakortin kanssa oli helppo liikkua paikasta toiseen, kun ei tarvinnut leikkiä kolikoiden kanssa. 



Pyörittelin jonkin aikaa päässäni ajatuksia siitä, miten olisi helpointa kertoa matkan aikana heränneitä mietteitä. Matkan aikana tuli myös otettua paljon(!) valokuvia, joten ajattelin parhaimman vaihtoehdon olevan useamman postauksen kirjoittaminen ja tapahtuminen jakaminen pienempiin osiin. Luvassa on siis valokuvakokoelma hyöstettynä muutamilla ajatuksilla ja nippelitietoilla. :]


Lensin Lontooseen ja takaisin Norwegianilla, koska se oli huomattavasti halvempi kuin esim. Finnair. Lentojen aikataulutkin sopivat hyvin suunnitelmiini; maanantaina iltalento ja lauantaina aamulento. Ehdin siis viettää Lontoossa 4,5 päivää. Lähtöpäivänä lähdin Lahdesta lentokenttäbussilla kohti Helsinki-Vantaata. En ollut aiemmin ollut lentokoneessa saati sitten lentokentällä, joten olin ennen lentoa varsin hermostunut. Lento sujui kuitenkin mainiosti ja lentoasemalla oli helppo suunnistaa paikasta toiseen. Lento lähti noin puoli tuntia aikataulusta myöhässä huonon sään takia, mutta pääasiahan on, että määränpää saavutettiin.








Lento laskeutui Gatwickiin. Lentokentällä oli selkeät opasteet, joten paikasta toiseen liikkuminen oli helppoa jopa vasta-alkajalle. Passitarkastukseen oli yllättävänkin pitkä jono, mutta siitä selvittyä matkatavarat oli noudettavissa melkein samantien. Olin ostanut jo etukäteen junaliput 15 minuurin välein lähtevään Gatwick Express-junaan, jolla pääsi 30 minuutissa Victoria-asemalla, josta pääsi jatkamaan metrolla kohti hotellia.

Alunperin olin varannut huoneen Paddingtonissa sijaitsevasta Doplhin Inn-hotellista, mutta paikalle saapuessani selvisikin, että heidän järjestelmänsä mukaan saapuisin vasta tiistaina... eikä heillä siitä syystä ollut vapaata huonetta minulle. Asia kuitenkin oli järjestettävissä ja minut siirrettiin samalla kadulla sijaitsevaan suurempaan sisarhotelli Shakerspeareen. Huoneeni oli perusenglantilainen pöntön päällä olevine vesisäiliöineen ja erillisine kuuma- ja kylmävesihanoinen. Vain kokolattiamatto loisti poissaolollaan. Ainoana haittapuolena oli se, että huone sijaitsi hissittömän hotellin kolmannessa kerroksessa eikä matkalaukun raahaaminen kapeissa portaissa ole mikään mukavin työ.

Näkymä hotellin ikkunasta....
Näkymä hotellin ikkunasta...
Hotellin edestä aukeni näkymä puistoon.
"Kotikatu".


Tästä löytyy linkit muihin matkapostauksiini:
Lontoo; päivä 1
Lontoo; päivä 2
Lontoo; päivä 3
Lontoo; päivä 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti